Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η εργοδοτική τρομοκρατία της Καλλιμάνης Α.Ε. δεν θα περάσει!

  Καταγγέλλουμε την επίθεση σε απεργό, εργαζόμενη του εργοστασίου και πρόεδρο του σωματείου, της Καλλιμάνης Α.Ε., από την εργοδοσία της εν λόγω εταιρίας η οποία προσπαθώντας να σπάσει την απεργία των εργαζομένων και να επιβάλει άθλιες εργασιακές συνθήκες χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμα και σωματική επίθεση ενάντια στους απεργούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το συμβάν η εταιρία μήνυσε την τραυματισμένη απεργό καθώς και άλλους συναδέλφους της.
  Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 21/12, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στέλεχος της εταιρίας προσπάθησε να εξέλθει από την κεντρική πύλη του εργοστασίου στην οποία ήταν συγκεντρωμένοι οι απεργοί. Η αντίδραση των απεργών ήταν άμεση φτιάχνοντας αλυσίδες μπροστά από την πύλη. Το στέλεχος ωστόσο της εταιρίας παρέσυρε και τραυμάτισε την πρόεδρο του σωματείου ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ανενόχλητος. Η απεργός μεταφέρθηκε φρουρούμενη στο νοσοκομείο Αιγίου με την αστυνομία να προχωρεί σε συλλήψεις και άλλων εργαζομένων ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσε η εταιρία.
  Οι εργαζόμενοι της εταιρίας βρίσκονται σε απεργία από την προηγούμενη Τετάρτη 18/12 ζητώντας τα δεδουλευμένα δυο μηνών και αρνούμενοι να υπογράψουν τις νέες μειώσεις μισθών κατά 7% που απαιτεί η Καλλιμάνης Α.Ε.. Επίσης, η εταιρία τους είχε αναγκάσει να εργάζονται μέχρι τον Σεπτέμβρη εκ περιτροπής 3 φορές τη βδομάδα και στη συνέχεια με υπερωρίες και δουλειά τα Σάββατα χωρίς να πληρώνονται επιπλέον.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία επιβάλλει μειώσεις μισθών και απολύσεις.  Ήδη από το 2008 είχε προχωρήσει σε απολύσεις 35 περίπου εργαζομένων και ιδιαίτερα ύστερα από το κλείσιμο της εργοστασιακής μονάδας που διατηρούσε στην Λευκάδα καθώς επίσης και σε μειώσεις αποδοχών κατά  10%, ενώ από την πολιτική της εταιρίας δε λείπουν και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών. Να σημειωθεί εδώ ότι η εταιρία έχει αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη της από το 2008 και μετά, και αποτελεί σήμερα επιχείρηση μονοπωλιακού χαρακτήρα στα Βαλκάνια, ακολουθώντας πιστά την αντεργατική πολιτική του Κεφαλαίου σε συνεργασία πάντα με το Κράτος ως εγγυητή της εκμετάλλευσης.

Καλούμε σε στήριξη στις περιφρουρήσεις που γίνονται νυχθημερόν, από κάθε κομμάτι της εργατικής τάξης. Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων της Καλλιμάνης Α.Ε.


Κανείς μόνος στην καπιταλιστική λαίλαπα της καταστροφής της Εργασίας


Σύνδεση των εργατικών αγώνων με στόχο την οργάνωση Γενικής Απεργίας

topiki-patra

3 σχόλια:

  1. έδωσε δεδουλευμένα, ικανοποίησε τα αιτήματα των απεργών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έληξε μετά από εφτά μέρες η απεργία των εργαζομένων της Καλλιμάνης Α.Ε. ύστερα από υποχώρηση της εργοδοσίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των απεργών. Αυτά είχαν να κάνουν με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, την απόσυρση της πρότασης για μείωση μισθών και αύξηση των απλήρωτων υπερωριών. Επίσης, η εταιρία δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε απολύσεις το 2014 και να μην καθυστερεί την μηνιαία μισθοδοσία.

    Καταλυτικό ρόλο για τη νίκη των απεργών έπαιξε το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τα διάφορα κομμάτια της εργατικής τάξης που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τις περιφρουρήσεις του εργοστασίου και τον αγώνα τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική της εταιρίας.

    Η Α.Π. Ροσινάντε χαιρετίζει την νίκη των απεργών και στέκεται δίπλα σε κάθε αγώνα απέναντι στο καθεστώς που επιβάλει Κράτος και Κεφάλαιο. Το ζήτημα των απεργιών σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει ζήτημα ολόκληρης της εργατικής τάξης. Επιφυλασσόμαστε απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας Καλλιμάνης Α.Ε. και δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε κίνηση από μεριάς της με στόχο την εξαθλίωση των εργαζομένων θα βρει μπροστά της το αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή